De juiste montuur maat kiezen

Er zijn meerdere manieren om erachter te komen wat jouw maat is. Hieronder leggen we de verschillende methoden uit.

eyecare-3262295_1920

1. Bezoek een optieker

Als je er absoluut zeker van wilt zijn dat je de juiste maat neemt, kan je best je lokale optieker bezoeken. De meeste optiekers doen dit gratis en helpen je met het plaatsen van de bestelling. Ze zullen uw bril met plezier van glazen voorzien en kunnen indien nodig een oogmeting afnemen.

2. Gebruik je huidige maat

Als je al een bril draagt en deze zit comfortabel dan kun je net zo goed een montuur met dezelfde (of soortgelijke) grootte kiezen. Je vindt de maat van je montuur op het pootje van je montuur. Je ziet verschillende nummers op het pootje. Je bent op zoek naar:

  • Lensgrootte (varieert van 40 tot 62)
  • Bruggrootte (bereik van 14 tot 24)
  • Pootjes lengte (varieert van 120 tot 150)
Alle andere nummers zijn serienummers en zijn niet belangrijk. Soms is er een vierkant pictogram tussen lensgrootte en bruggrootte. In het voorbeeld aan de rechterkant is de lensgrootte 53, is de bruggrootte 18 en de pootjes lengte 143.
sizing
girl-5091193_1920

3. Heb je toch niet de juiste maat gevonden?

Je kan altijd gebruik maken van ons 30-dagen-geld-terug beleid. Stuur ons een e-mail naar hello@aspyro.be en stuur ons je montuur terug. Wij zullen je geld terug storten. Indien je wil kan je een nieuw montuur met de juiste maat bestellen. Glazen kunnen niet worden terug gestuurd. Zorg er dus voor dat je de juiste maat hebt voor je je glazen bestelt!