Hoe de Oxy-bril gebruiken?

In vijf eenvoudige stappen leggen we je uit hoe je de Oxy-bril kan bestellen, testen en gebruiken.

1. Kies een montuur dat bij je past

Ga naar onze webshop en kies het design en de kleur die je leuk vindt. Kies ook de juiste maat. Als je niet tevreden bent met de maat, de kleur of het design dat je gekozen hebt, kan je gratis omruilen binnen de 30 dagen.

Sommige ziekte- of zorgverzekeraars betalen brillen terug. Stuur dus zeker het factuur van de Oxy-bril door naar je verzekeraar om uit te vinden of je recht hebt op terugbetaling.

How to use Oxy-glasses
cannule

2. Steek de neuscanule in het montuur

De Oxy-bril is alleen compatibel met de Salter Labs Canule 1616-7. Deze canule heeft een maximaal debiet van 3 L/min, dus gebruik de Oxy-bril niet als je een hoger debiet nodig hebt. We versturen één gratis canule bij elke bril. De Oxy-bril heeft een groefje in het montuur. Duw de neuscanule voorzichtig met je vingers in dit groefje.

Als je de Oxy-bril voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat je de lengte van de neuscanule meerdere keren moet aanpassen voor je de juiste lengte vindt voor jou. Bekijk de video om te begrijpen hoe dat in zijn werk gaat.

3. Zet je bril op

Eens de neuscanule in het montuur zit, kan je de Oxy-bril opzetten. Als je de bril maar niets vindt, kan je hem gratis terugsturen, gebruik makende van het retour ticket in het pakje. Je krijgt dan al je geld terug. Als je een andere kleur, maat of design wilt, kan je de bril ook gratis wisselen voor een nieuw model.

Aspyro Oxy-glasses

4. Bestel glazen

Alle soorten glazen kunnen geplaatst worden in de Oxy-bril: van unifocale en multifocale glazen tot transparante of zonne-glazen. Breng het montuur naar je optieker om er de glazen van je keuze in te plaatsen.

Ga na bij je ziekte-of zorgverzekeraar of deze brillenglazen vergoedt.

5. Vervang de canule regelmatig

Het vervangen van de canule voorkomt infecties. Doe dit daarom minstens om de twee weken (vaker als je verkouden bent). De Oxy-bril is alleen compatibel met de Salter Labs canule 1616. De meeste zuurstofleveranciers voorzien deze gratis. Indien jouw leverancier dit niet doet, kan je ook de canule ook via onze webshop bestellen. Let op, het maximale debiet van deze neuscanule is 3 L/min.

Easy replaceable