Hoe de Oxy-bril gebruiken?

In vijf eenvoudige stappen leggen we je uit hoe je de Oxy-bril kan bestellen, testen en gebruiken.

1. Kies een montuur dat bij je past

Ga naar onze webshop en kies het design en de kleur die je leuk vindt. Kies ook de juiste maat.

Weet je niet welke maat je moet nemen? In onze webshop kan je ervoor kiezen om alle drie de maten (small, medium, large) thuis uit te proberen. Zodra je pakketje thuis geleverd wordt, kan je de Oxy-bril uittesten voor één week. Daarna houd je de maat bij die past en stuur je de andere twee maten terug. Hiervoor zit er een retour ticket in het pakje.

Sommige ziekte- of zorgverzekeraars betalen brillen terug. Stuur dus zeker het factuur van de Oxy-bril door naar je verzekeraar om uit te vinden of je recht hebt op terugbetaling.

Bar Bro Front
Neusbril voor Oxy-bril

2. Steek de neuscanule in het montuur

De Oxy-bril is alleen compatibel met de Salter Labs Canule 1616-7. Deze canule heeft een maximaal debiet van 3 L/min, dus gebruik de Oxy-bril niet als je een hoger debiet nodig hebt. We versturen één gratis canule bij elke bril. De Oxy-bril heeft een groefje in het montuur. Duw de neuscanule voorzichtig met je vingers in dit groefje.

Als je de Oxy-bril voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat je de lengte van de neuscanule meerdere keren moet aanpassen voor je de juiste lengte vindt voor jou. Bekijk de video om beter te begrijpen hoe dat in zijn werk gaat.

3. Zet je bril op

Eens de neuscanule in het montuur zit, kan je de Oxy-bril opzetten. Als je de bril maar niets vindt, kan je hem gratis terugsturen, gebruik makende van het retour ticket in het pakje. Je krijgt dan al je geld terug. Als je een andere kleur of ander design wilt, kan je de bril ook gratis wisselen voor een nieuw model.

Indien je ervoor gekozen hebt om de drie maten thuis uit te proberen, moet je de twee maten terugsturen die niet goed zijn voor jou, en de maat bijhouden die jou wel past.

 

Mar Gre Diane Front

4. Bestel glazen

Alle soorten glazen kunnen geplaatst worden in de Oxy-bril: van unifocale en multifocale glazen tot transparante of zonne-glazen. Er zijn twee opties om glazen in de Oxy-bril te plaatsen:

  1. Breng de Oxy-bril naar je optieker. Deze plaatst er graag glazen naar jouw keuze in. Kijk na bij je zorg-of ziekteverzekeraar of deze de glazen terugbetaalt. Deze optie is aangeraden als je multifocale glazen hebt.
  2. Stuur de Oxy-bril terug naar Aspyro, gebruik makende van het retour ticket in het pakket. Wij plaatsen er glazen voor jou in aan een betaalbare prijs. Daarvoor moet je je oogvoorschrift en de keuze van glazen doorsturen naar hallo@aspyro.be. Wij sturen de bril, inclusief glazen, zo snel mogelijk terug naar jou (binnen drie weken). Om de hoogste kwaliteit te verzekeren, raden we je aan om voor multifocale glazen naar een optieker te gaan.

5. Vervang de canule regelmatig

Het vervangen van de canule voorkomt infecties. Doe dit daarom minstens om de twee weken (vaker als je verkouden bent). De Oxy-bril is alleen compatibel met de Salter Labs canule 1616. De meeste zuurstofleveranciers voorzien deze gratis. Indien jouw leverancier dit niet doet, kan je ook de canule ook via onze webshop bestellen. Let op, het maximale debiet van deze neuscanule is 3 L/min.

Easy replaceable