FAQ

De meest voorkomende vragen en antwoorden

Nee, de Oxy-bril werkt alleen met de Salter Labs Micro Cannulla. De meeste zuurstofleveranciers voorzien deze canules gratis. Vraag uw provider of u ze gratis kan krijgen. Zo niet, dan kan u ze ook onlinekopen.

Ja, met je vingers kan je eenvoudig de canule uit het montuur trekken. Als je wilt zien hoe dit werkt, neem dan hier een kijkje. Je moet de canule ten minste om de 2 weken veranderen, anders loop je kans op infecties.

Ja, versterkte glazen kunnen geplaatst worden door elke optieker. Breng je montuur naar de optieker en deze zal je voorzien van versterkte lglazen. Houd er rekening mee dat versterkte glazen duur zijn. De verzekering dekt mogelijks een deel van de kosten.

Ja, op jouw aanvraag kunnen er transparante glazen in het montuur worden geplaatst. Op deze manier kan je de Oxy-bril gebruiken, ook al heb je normaal geen bril. Als je alleen een leesbril nodig hebt, kijk dan eens naar de volgende vraag.

Nee, er zijn meerdere oplossingen. Allereerst kan je gebruik maken van progressieve glazen, maar dit is duur en het duurt enige tijd om te wennen. Een andere optie is het gebruik van clip-on leesbril die je gemakkelijk op de Oxy-bril kan zetten. Je vindt ze bijvoorbeeld op amazon.

Deze foto laat zien hoe oxyglasses kan worden gebruikt met opzet leesbril

De slang verlaat de pootjes van de bril en gaat dan naar beneden langs je rug. Dit is afgebeeld in de foto’s hieronder.