Vragen en antwoorden

We proberen te antwoorden op al je vragen, want we zijn hier om jou te helpen!

Nee, de Oxy-bril werkt alleen met de Salter Labs Micro Canule (Ref 1616-7). De meeste zuurstofleverancier geven deze canule gratis. Vraag na bij jouw zuurstofleverancier of je de micro canule gratis kan krijgen. Zo niet, dan kan je deze altijd kopen via onze webshop. Wij sturen ook één GRATIS canule mee als je bestelt via onze webshop. Let op, de 1616 neuscanule heeft een maximale flow rate van 3

Ja, met je vingers kan je eenvoudig de canule uit het montuur trekken. Als je wilt zien hoe dit werkt, neem dan hier een kijkje. Je moet de canule ten minste om de 2 weken veranderen, anders loop je kans op infecties.

Ja, zowel versterkte glazen als transparante of zonne-glazen kunnen geplaatst worden in de Oxy-bril. Er zijn twee opties om dit te doen. Optie 1 is om het Oxy-montuur naar de optieker te brengen die er de glazen van je keuze in kan plaatsen. Houd er rekening mee dat versterkte glazen duur zijn.

Optie 2 is om glazen te bestellen bij Aspyro. Het voordeel is dat we kwaliteitsvolle glazen bieden aan een betaalbare prijs. Stuur de Oxy-bril terug met het retour ticket in het pakket. Laat ons per e-mail weten welke glazen je wilt en stuur je oogvoorschrift door. Wij sturen de Oxy-bril zo snel mogelijk terug, met glazen inclusief. Ontdek alle stappen en prijzen hier.

Indien je multifocale glazen wilt, raden wij je aan om naar een optieker te gaan.

Ja, er kunnen namelijk transparante glazen in het montuur worden geplaatst. Zo lijkt het alsof je een gewone bril draagt. Als je alleen een leesbril nodig hebt, kijk dan eens naar de volgende vraag.

Nee, er zijn meerdere oplossingen. Allereerst kan je gebruik maken van multifocale glazen. Dit soort glazen zijn geschikt voor verzicht en kortzicht tegelijkertijd. Deze zijn vaak duur, al biedt Aspyro ze al aan voor € 199 (per paar!). Ontdek de prijzen van onze glazen hier.

Een andere optie is het gebruik van een clip-on leesbril die je gemakkelijk op de Oxy-bril kan zetten. Je vindt ze bijvoorbeeld op amazon.

Deze foto laat zien hoe oxyglasses kan worden gebruikt met opzet leesbril

De slang verlaat de pootjes van de bril en gaat dan naar beneden langs je rug. Dit is afgebeeld in de foto’s hieronder. Je kan de slang ook langs voor dragen als je dat wilt. Dat wordt uitgelegd in een volgende vraag.

Nee, de huidige versie van de Oxy-bril is alleen compatibel met de Salter Labs micro canule, ref 1616. Deze canule heeft een maximaal debiet van 3 L/min. Als je permanent een hoger debiet dan 3 L/min nodig hebt, dan kan je de Oxy-bril dus niet gebruiken.

Als je alleen op bepaalde momenten meer zuurstof nodig hebt, bv. bij fysieke activiteit, dan kan je de Oxy-bril als gewone bril dragen op die momenten in combinatie met een normale neuscanule. Als je in rust bent, en je minder dan 3 L/min nodig hebt, kan je de Oxy-bril gebruiken in combinatie met de Salter Labs micro canule.

In de toekomst willen we een nieuwe versie van de Oxy-bril ontwikkelen die ook compatibel is met high flow canules. Als je op de hoogte wilt blijven van wanneer deze versie beschikbaar is, kan je je onderaan de pagina inschrijven voor onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte, beloofd!

Sommige zorg-of ziekteverzekeraars betalen glazen en brillen terug. Stuur het factuur van de Oxy-bril naar je verzekeraar en ga na of je kans hebt op terugbetaling.

Je kan kiezen op welke manier je de zuurstofslang draagt: langs achter of langs voor.

Meer vragen?

We zijn er om jou te helpen!

Klaar om te bestellen?

Kies je favoriete design en kleur